Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Veelgestelde vragen over BENG op RVO.nl

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutrale gebouwen (BENG) zijn. Hoe kunnen bouwprofessionals zich voorbereiden op de snel naderende eisen? Bekijk de veelgestelde vragen op rvo.nl.

BENG vloeit voort uit het Energieakkoord en de Europese richtlijn EPBD. Doel is om de energieprestaties van gebouwen te verbeteren tot bijna energieneutraal. Daarmee draagt de bouwsector bij aan minder CO2-uitstoot.

BENG steeds concreter

Al sinds de komst van de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) in 1995 hebben professionals in de bouw te maken met scherpere eisen. Met BENG zet de sector een volgende stap. Hoe, dat wordt nu steeds concreter. Zo zal de energieprestatie niet meer worden uitgedrukt in de EPC. Met BENG gaat het om 3 indicatoren: energiebehoefte, primair fossiel energiegebruik en aandeel hernieuwbare energie.

Vragen uit de praktijk

Professionals die zich richten op energiezuinig bouwen kunnen voor alle actuele informatie over BENG terecht op rvo.nl/beng. Hier vinden ze nu ook veelgestelde vragen vanuit de praktijk. Hoe bereken je bijvoorbeeld de BENG? En wat kost het om een gebouw bijna energieneutraal te maken? De antwoorden zijn handig voor ondernemers, technici, adviseurs, projectontwikkelaars en andere professionals in de bouw. Ga naar Veelgestelde vragen Energieprestatie BENG.

Bron: 
Zie ook: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Wetgeving, Regelgeving, Ontwerp
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Aannemer