Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Texel bouwt honderd woningen die natuur met rust laten

Texel gaat met de corporatie Woontij honderd woningen bouwen die over twintig jaar eenvoudig plaats kunnen maken voor natuur. Dat zegt wethouder Eric Hercules in een interview met weekblad Cobouw. Het Waddeneiland wil daarmee inspelen op de toekomstige bevolkingsdaling.

Om de plannen betaalbaar te maken, halveert Texel de grondprijs. De eerste schetsen zijn gemaakt door LA4Sale en Faro. Momenteel worden de details uitgewerkt. Hercules is vooral blij met de creatieve ideeën die de opdracht volgens hem nu al heeft opgeleverd. In hoeverre de wijk zelfvoorzienend wordt, zal de komende maanden duidelijk worden.

Meer gemeenten in Nederland hebben nu behoefte aan extra woningen, terwijl het aantal inwoners op de lange termijn daalt. Zij kunnen van Texel leren, stelt Hercules: “De Stec Groep deed onderzoek voor Texel en vindt het uitermate interessant.” Het eiland richt zich de komende jaren vooral op verdere verduurzaming. In 2020 wil Texel energieneutraal zijn.

Bron: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Ontwikkeling, Beheer, Inrichting, Ontwerp, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Ontwerper, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Architect, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Initiëring/voorbereiding, Constructeur, Aannemer

Gerelateerde artikelen

04-07-2018
tijdschriftartikel
29-06-2018
tijdschriftartikel
29-06-2018
tijdschriftartikel
17-04-2018
tijdschriftartikel