Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Risico’s van asbest in Jip en Janneke taal.

De Vereniging BWT Nederland heeft op haar website de toolbox asbestdaken ontwikkeld. In deze toolbox zit gereedschap waarmee gemeenten burgers en bedrijven kunnen informeren over het verantwoord verwijderen of laten verwijderen van asbest. Ook milieu Centraal heeft een informatie pagina ontwikkeld waar voor de burger en het bedrijfsleven in Jip en Janneke taal is geschreven hoe om te gaan met asbest. Uiteraard is deze informatie ook te vinden via de toolbox asbestdaken op bwtinfo.

Met ingang van 1 januari 2024 zijn asbestdaken verboden in Nederland. Dit betekent dat voor deze datum de aanwezige asbesthoudende daken vervangen moeten worden door nieuwe daken. Momenteel gaat dat om meer dan 100 miljoen m2. Het grootste deel hiervan is toegepast in de agrarische sector en daarnaast in de industrie, op woningen en schuurtjes en diverse overige gebouwen.
Niet iedere gemeente heeft al in kaart gebracht om hoeveel asbesthoudende daken het gaat binnen de gemeentegrenzen. De toolbox is ontwikkeld om u te informeren over de diverse mogelijkheden voor inventarisatie van de daken en communicatie naar de eigenaren/gebruikers van panden met een asbesthoudend of asbestverdacht dak.

Naar de Toolbox.

Bron: 
Zie ook: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Sloop, Regelgeving, Beheer/Onderhoud, Gebruik
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Aannemer