Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Reparatie Omgevingswet / Bbl, waaronder daglichttoetreding

Afgelopen september heeft de BNA samen met andere brancheorganisaties haar zorgen geuit over de wijze waarop de uitvoeringsregelgeving van de Omgevingswet is vormgegeven. De inhoudelijke kritiek is deels door het ministerie overgenomen en heeft tot aanpassing van de regelgeving geleid. De Tweede Kamer spreekt zich binnenkort uit over de uitvoeringsregelgeving.

Minister Schulz Van Haegen heeft de Tweede Kamer onlangs geïnformeerd over de resultaten van de internetconsultatie met de BNA en andere brancheorganisaties (zie brief BNA Bbl). Hieruit blijkt dat onder andere de kritiek op de verslechtering van de daglichtvoorschriften door de minister wordt erkend en leidt tot reparatie van de regelgeving. De overige kritiekpunten van de BNA over de gevolgen van het grotendeels schrappen van bruikbaarheidseisen van woningen uit het Bouwbesluit voor de woonkwaliteit worden niet gehonoreerd. Ook de kritiek op het ontstaan van onduidelijkheid en onnodige kosten voor architectenbureaus doordat elke gemeente voor afzonderlijke gebieden afwijkende duurzaamheidseisen mogen stellen lijkt aan dovemans oren gericht.

De BNA laat het hierbij echter niet zitten en informeert actief de leden van de Tweede Kamer over de kwalijke maatschappelijke gevolgen van het onnodig schrappen van delen van het Bouwbesluit. Alleen de Tweede Kamer kan de minister nu nog op andere gedachten brengen.

Links

Lees verder bij BNA

Bron: 
BNA
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Wetgeving, Regelgeving, Ontwikkeling, Bouwaanvraag, Ontwerp, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Gebouwbeheerder, Aannemer

Gerelateerde artikelen

26-10-2017
tijdschriftartikel
03-03-2017
tijdschriftartikel
03-03-2017
tijdschriftartikel