Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Plasterk ziet uitweg gestrande Wet kwaliteitsborging

Foto: Rijksoverheid

Demissionair minister Plasterk voor Wonen onderzoekt hoe hij de wet kwaliteitsborging voor het bouwen toch door de Eerste Kamer kan loodsen. Dat schrijft hij in reactie op Kamervragen over de begroting voor Wonen voor het komende jaar.

“Met betrokken partijen wordt bezien met welke aanpassingen de steun voor het wetsvoorstel kan worden vergroot”, schrijft Plasterk over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in reactie op 141 Kamervragen over zijn begroting.
 
Of de wet daadwerkelijk wordt gered van de ondergang, hangt af van het nieuwe kabinet. Plasterk geeft de moed in elk geval niet op en ziet verschillende oplossingsrichtingen.
 
“Mogelijke scenario’s zijn mede afhankelijk van de uitkomsten van de lopende gesprekken met betrokken partijen. Denkbaar is dat een aanpassing van het wetsvoorstel noodzakelijk is, maar evengoed is denkbaar dat op andere wijze aanpassingen mogelijk zijn.”
 
Plasterk benadrukt eens te meer dat in het wetsvoorstel geen sprake is van privatisering van het bouwtoezicht. “Het wetsvoorstel bevat evenals het huidige stelsel een balans van publieke en private elementen om de kwaliteit van het toezicht op de bouwkwaliteit te verbeteren.”

Links

Lees verder bij Cobouw

Bron: 
Cobouw
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Wetgeving, Regelgeving, Bouwaanvraag, Ontwerp, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Aannemer