Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Pand Hogeschool Rotterdam nog zeker een jaar dicht

Het gebouw dat Hogeschool Rotterdam in januari sloot omdat de gevel niet brandveilig is, blijft nog zeker een jaar dicht. Simpelweg vervangen van de gevelpanelen volstaat niet. Er is een ingrijpender renovatie nodig. Het bestuur van de onderwijsinstelling sluit zelfs sloop niet uit. 

Het pand aan de Kralingse Zoom 91 werd half januari gesloten nadat gebleken was dat de hpl-gevelplaten niet brandveilig genoeg zijn. In plaats van brandklasse B uit het Bouwbesluit kwamen ze bij brandtests niet verder dan klasse D. Dat brengt het gevaar met zich mee dat een brand langs de buitengevel zich verspreidt over meerdere compartimenten, net als bij de dramatische brand in de Londense Grenfell-toren in juni vorig jaar.

Sprinklers aanwezig

In de binnenstraat van het het 30 jaar oude onderwijscomplex zijn dezelfde trespa platen toegepast. Maar die ruimte is gesprinklerd, zodat een ontluikende brand daar snel in de kiem wordt gesmoord. Het is dus vooral de buitengevel die de beheerders zorgen baart. Temeer omdat de kozijnen ook rot zijn en er andere bouwfysische gebreken zijn geconstateerd. Groot onderhoud stond gepland voor over vijf jaar, maar zal volgens de woordvoerder naar voren moeten worden getrokken. Het college van bestuur neemt volgens de woordvoerder nu de tijd om te kijken of nieuwbouw niet realistischer is.

Links

Lees verder bij Brandveilig.com

Bron: 
Brandveilig.com en Cobouw
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Regelgeving, Ontwerp, Gebruik
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Architect, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Aannemer