Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Monteurs stuiten op brandgevaarlijke meterkasten

Wanneer monteurs slimme meters in Nederlandse huizen plaatsen, stuiten ze regelmatig op brandgevaarlijke situaties. Ze zien meterkasten met technische bedrading, apparatuur, voorraden verfblikken en andere brandbare stoffen.

“In dergelijke gevallen hoeft er maar één keer kortsluiting te zijn en een vonkje kan veel ellende veroorzaken”, aldus de woordvoerder van Netbeheer Nederland. “De monteurs zijn in sommige gevallen best geschrokken.” Uit eerder onderzoek in opdracht van de brancheorganisatie bleek al dat relatief veel ongevallen met elektriciteit ontstonden in de meterkast. Ook toen waarschuwden netbeheerders voor de risico’s in een meterkast.

Brandgevaarlijke meterkast 

Dat doen ze opnieuw nu de huidige meters massaal worden vervangen door slimme meters. Inmiddels zijn er bijna 2 miljoen vervangen. Uiteindelijk moeten in 8 miljoen huizen nieuwe meters worden geplaatst. Door die bezoeken werd opnieuw duidelijk dat in veel meterkasten nog steeds sprake is van een brandgevaarlijke meterkast. “De netbeheerders zijn niet verantwoordelijk voor wat er in meterkasten wordt gestopt, maar wij voelen wel onze verantwoordelijkheid om mensen erop te wijzen”, aldus de woordvoerder van Netbeheer Nederland.

Links

Lees verder bij BrandVeilig.com

Bron: 
Brandveilig.com
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Beheer/Onderhoud, Gebruik
Doelgroep: 
Plantoetser, Opdrachtgever, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Aannemer

Gerelateerde artikelen