Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Kijken in de portemonnee van corporaties

Hoeveel geld zouden corporaties nog uit kunnen geven aan extra nieuwe woningen? En hoeveel geld is er nog voor woningverbetering? Vanaf deze week weten we dat precies.

Sinds deze week is het mogelijk om in de portemonnee van alle corporaties te kijken. Hoeveel geld hebben ze nog te besteden buiten de bouwplannen die ze al hebben? Het ministerie van Binnenlandse zaken publiceerde dinsdagmiddag een website waarin de zogeheten Indicatieve Bestedingsruimte is te zien.
Per gemeente en corporatie is ook te bekijken wat de nieuwbouw- en renovatievoornemens zijn. Door op deze manier naar het vermogen van corporaties te kijken, zal de roep om verevening van het totale vermogen van corporaties groter worden. Regelmatig wordt geroepen dat rijkere corporaties een kleinere bouwopgave hebben. Andersom geldt dat corporaties met een grote bouwopgaven, dikwijls minder te besteden hebben.

Lees verder (Cobouw, 31 mei 2017)

Bron: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Verkoop/Handel/Bieding/Gunning, Uitwerking, Regelgeving, Ontwikkeling, Beheer/Onderhoud, Begroting/Prijsbepaling, Bouwaanvraag, Financiering/Exploitatie, Gebruik
Doelgroep: 
Opdrachtgever, Inspecteur, Adviseur BWT, Adviseur, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Gebouwbeheerder, Coördinator BWT