Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Heijmans-topman: te snelle invoering gasloos bouwen slecht voor woningmarkt

Het recente besluit van het kabinet om gasloos bouwen te versnellen, kan de woningmarkt verder in problemen brengen. Dat stelt Heijmans, een van de grootste woningbouwers van Nederland.

“Een te snelle invoering van de nieuwe wetgeving om gasloos bouwen verplicht te stellen kan leiden tot vertraging in het opstarten van nieuwe projecten. Hiermee zal de druk op de woningmarkt naar verwachting nog verder toenemen”, waarschuwt Heijmans in een woensdag gepubliceerde trading update.

Heijmans verwijst daarmee naar het besluit van het kabinet om de verplichte gasaansluiting bij woningen per 1 juli van dit jaar af te schaffen. Het voornemen leidde vorige maand tot heftig verzet van bouwbedrijven, projectontwikkelaars en corporaties.

“We begrijpen dat de maatschappelijk druk hoog is en dat de emoties oplopen, maar de grote haast waaronder deze besluitvorming nu plaatsvindt vinden wij onverstandig”, schreef Bart van Breukelen, voorzitter van projectontwikkelaarsvereniging Neprom in een brief aan ministers Wiebes en Ollongren.

Links

Lees verder bij Cobouw

Bron: 
Cobouw
Zie ook: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Wetgeving, Regelgeving, Beheer, Ontwerp, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Gebouwbeheerder, Aannemer