Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Dit staat de bouw allemaal te wachten met Rutte III

Cobouw zet de belangrijkste maatregelen waar bouwers, ontwikkelaars, installateurs, adviseurs en andere bouwprofessionals mee te maken krijgen op basis van het regeerakkoord, op een rij.

Aanjagen woningbouwproductie  
Het kabinet wil afspraken maken over het aanjagen van de woningbouwproductie en belemmeringen zoveel mogelijk wegnemen.

Eerst isoleren
Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad begint bij de vermindering van de warmtevraag door isolatie, vindt het nieuwe kabinet. “Op de lange termijn kan dan in de resterende warmtebehoefte worden voorzien door warmtepompen, zonneboilers of door warmtenetten die gebruik maken van restwarmte of geothermie. Hiervoor zijn middelen beschikbaar.”

Nieuwbouw van gas af
Het kabinet wil aan het einde van deze kabinetsperiode ongeveer 50.000 nieuwbouwwoningen per jaar aardgasloos opleveren. “Daarmee is in 2021 een substantieel deel van de jaarlijkse nieuwbouw en de woningvoorraad aardgasvrij.”

Bestaande bouw gasvrij
Voor het eind van de kabinetsperiode wil het kabinet 30.000 tot 50.000 bestaande woningen per jaar gasvrij kunnen maken of in ieder geval zodanig energie-efficiënt te maken dat ze op korte termijn gasloos gemaakt kunnen worden. “Een eerste stap op weg naar een verduurzaming van 200.000 huizen per jaar, een tempo dat nodig is om in de 30 jaar tot 2050 de hele voorraad van 6 miljoen woningen te verduurzamen.”

Links

Lees verder bij Cobouw

Bron: 
Cobouw
Zie ook: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Sloop, Wetgeving, Regelgeving, Ontwikkeling, Beheer/Onderhoud, Financiering/Exploitatie, Ontwerp, Initiëring/Voorbereiding, Initiatief, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Gebouwbeheerder, Constructeur, Aannemer