Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Brandveilig materialiseren duidelijk taak architect

Foto: Promat

Een gebouw brandveilig ontwerpen is een belangrijke taak van de architect. De essentiële bouwkundige controlepunten opgesteld door Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) kunnen volgens directeur Leo Oosterveen de architect helpen om deze belangrijke taak zorgvuldig uit te voeren.

Stelling: het is de taak van de architect om te zorgen dat zijn of haar ontwerp van een gebouw of een te verbouwen pand ten minste voldoet aan de regelgeving in het Bouwbesluit en de regels zoals vastgelegd in de vergunning. Daarbij zijn de essentiële bouwkundige controlepunten voor bouwkundige brandveiligheid een belangrijk hulpmiddel. De volgende redenen zijn voor deze stelling aan te voeren: De architect heeft de opleiding en ervaring en heeft direct dan wel indirect de opdracht voor de veiligheid namens de eigenaar van het gebouw. De architect kent het Bouwbesluit 2012 en weet dat het gebouw uiteindelijk op zijn minst moet voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit en natuurlijk ook aan de eisen in de vergunning, mocht daar sprake van zijn.

Links

Lees verder bij BrandVeilig.com

Bron: 
Brandveilig.com
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Wetgeving, Regelgeving, Ontwikkeling, Ontwerp, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Ontwerper, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Aannemer