Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Actie voor erfgoed in het verkiezingsprogramma

Op 21 maart 2018 vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. De programma’s voor deze verkiezingen worden op dit moment geschreven. Het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 biedt met een flyer inspiratie aan gemeenteraadsleden en wethouders om erfgoed prominent in het verkiezingsprogramma op te nemen. Heemschut is lid van Kunsten '92 en mede-ondertekenaar van de flyer.

Erfgoed is het visitekaartje van een gemeente, het cement in de samenleving en een economische factor van belang. Welke vijf punten kunnen aankomende en zittende gemeenteraadsleden, wethouders en lokale partijen in de Nederlandse gemeenten meenemen in hun programma en in de campagne?

Onder erfgoed verstaan we niet alleen monumentale gebouwen, maar ook archieven en collecties, historische landschappen, archeologische terreinen en de verhalen en tradities die we met elkaar doorgeven. En denk bijvoorbeeld ook aan mobiel en digitaal erfgoed. Het is overal om ons heen en wordt dagelijks op allerlei manieren beleefd, door jong en oud. In musea, vanaf een terrasje in een historische binnenstad, fietsend over een eeuwenoude dijk, surfend vanachter je computer of tijdens een dorpsfeest.

De flyer is op 20 juli 2017 aan alle fractievoorzitters van alle partijen in de 300 grootste gemeenten van Nederland en aan alle relevante wethouders verzonden. Wij roepen erfgoedorganisaties (en andere culturele instellingen) op om met deze punten in de hand op de lokale politiek af te stappen en met hen het gesprek aan te gaan over de waarde van erfgoed en cultuur.

Download de flyer

Lees verder (Heemschut, 27 juli 2017)

Bron: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Regelgeving, Ontwikkeling, Beheer/Onderhoud, Inrichting, Initiëring/Voorbereiding, Initiatief, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Opdrachtgever, Architect, Adviseur BWT, Adviseur, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Gebouwbeheerder, Coördinator BWT